Zoeken

Aboutaleb: "Ik ben geen marionet van Marokko"

29 november 2019 - 11:50 - Wereld

©

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, is woedend op de uitspraken van enkele Rif-activisten nadat een stille tocht op zaterdagavond in de stad werd verboden.

De bewindsman wordt ervan beschuldigd aangestuurd te worden door "de lange arm van Rabat". Aboutaleb ontkent dat ferm.

"De uitspraak dat ik dit besluit nam in opdracht van de Marokkaanse regering in Rabat is echt schaamteloos. Ik ben geen marionet van een andere regering.", verklaarde de burgemeester van Marokkaanse afkomst.

Volgens Aboutaleb werd de protestactie verboden uit vrees voor de veiligheid van de deelnemers. De politie wilde voorkomen dat jongeren van de gelegenheid gebruik zouden maken om winkels te komen plunderen in het centrum van de stad.

"Ik zag geen risico in deze optocht zelf.", verklaarde Aboutaleb die de deelnemers wilde beschermen. "En dat draait er dan op uit dat ik een demonstratie moedwillig verbied omdat ik een poppetje ben van Rabat. Dat is volstrekte onzin.", vervolgde de burgemeester volgens wie mede-Riffijnen hem proberen te overtuigen om voor hun kamp te kiezen, wat hij weigert en wat tot dergelijke geruchten leidt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team