Zoeken

Grote kopermijn ontdekt in Marokko

19 december 2023 - 13:30 - Economie

©

De Marokkaanse mijnbouwonderneming Red Rock Mining, gespecialiseerd in het opsporen en exploiteren van kopermijnen en gesteund door buitenlandse investeringen, heeft een grote hoeveelheid kopererts ontdekt in Marokko.

Na twee jaar intensieve exploratie heeft het bedrijf een aanzienlijke kopermijn gevonden in de Anti-Atlas bergketen. Deze ontdekking is bijzonder welkom in een tijd waarin koper een cruciaal metaal is voor de energietransitie. Met verschillende onderzoeksvergunningen in deze regio’s bevestigt Red Rock Mining haar ambitie om een belangrijke speler te worden in de Marokkaanse mijnbouwsector.

Lees ook: Aya Gold & Silver koopt kopermijn in Marokko

In een persbericht benadrukt Red Rock Mining haar exploitatiestrategie, die gericht is op innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf is van plan geavanceerde technologieën toe te passen om het waterverbruik te optimaliseren en schone energie te gebruiken, terwijl het mijnafval efficiënt wordt verwerkt.

Lees ook: Nieuwe ontdekking zilver en koper in Marokko

Daarnaast benadrukt Red Rock Mining haar sociale betrokkenheid, door lokale werkgelegenheid te bevorderen en te investeren in opleidingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team