Zoeken

Aya Gold & Silver koopt kopermijn in Marokko

4 juli 2023 - 17:30 - Economie

©

Aya Gold & Silver is van plan een kopermijn te kopen in het district Tirzzit, nabij Zgounder in Marokko, voor een bedrag van 4,9 miljoen dollar.

"Deze acquisitie voegt een historische mijn toe met een aanzienlijke hoeveelheid exclusieve gegevens en een set van vruchtbare gronden met enorm potentieel", meldt Aya aan in een persbericht. Het Canadese bedrijf zal 800.000 dollar in contanten betalen en 622.728 aandelen uitgeven om deze mijn te verwerven, die zeven vergunningen voor de exploitatie van koper en zilver omvat, waaronder vijf onderzoeksvergunningen en twee exploitatielicenties.

Lees ook: Canadese groep koopt zilvermijnen in Marokko

Na de transactie zal Aya alle aandelen van de Tirzzit-mijn bezitten. De groep is van plan de mijn te verbeteren, onder voorbehoud van goedkeuring door de Toronto Stock Exchange en de Marokkaanse autoriteiten. "De acquisitie van Tirzzit past in ons doel om onze mijnbouwvoetafdruk in Marokko uit te breiden en onze middelen te vergroten. Het biedt ook langdurige blootstelling aan een nieuw potentieel mijnbouwdistrict op afstand van Zgounder", aldus Benoit La Salle, CEO van Aya.

Lees ook: Marokko: recordproductie Aya Gold & Silver in Zgounder zilvermijn

"Er is tot nu toe heel weinig exploratiewerk verricht op de nieuwe vergunningen, wat ons team de mogelijkheid biedt om snel waarde te creëeren voor alle belanghebbenden. We kijken ernaar uit om een exploratieprogramma te lanceren en de korte termijn waarde te maximaliseren". Aya heeft een uitbreidingsproject voor de Zgounder zilvermijn, waarvoor het eerder dit jaar een financiering van 100 miljoen dollar heeft verkregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team