Zoeken

Hoogwaardig zilver ontdekt in Marokko

16 mei 2023 - 22:30 - Economie

©

Het Britse Aterian Plc, een bedrijf voor de exploratie en ontwikkeling van metalen, heeft de ontdekking aangekondigd van hoogwaardig zilver op zijn Marokkaanse site in Jafra, 35 km ten noordoosten van Marrakech.

De nieuwe vondst levert 170 g/t en 159 g/t AG zilver op. Dit is het resultaat van de eerste geologische verkenningen die Aterian heeft uitgevoerd op haar 29 km² grote Jafra-project, 35 km ten noordoosten van Marrakech in de regio Marrakech-Safi. "De voorlopige resultaten van de eerste verkenning in Jafra zijn zeer bemoedigend. Ze ondersteunen het sterke en brede potentieel van onze projectportefeuille in Marokko," zegt voorzitter Charles Bray van het bedrijf in een verklaring. Hij merkt daarbij op dat dit project de metaaldiversificatie van de Marokkaanse projecten van Aterian aantoont. Hij zegt ook dat de hoge zilverwaarden met daarnaast ook zeer hoge loodwaarden, een uitstekend uitgangspunt vormen voor verdere exploratie van het project.

Lees ook: Marokko: Brits bedrijf versnelt koper- en zilverproject

Het Jafra project omvat twee licenties in de westelijke Meseta-regio van noord-centraal Marokko, ongeveer 36 km ten noordoosten van Marrakech, 35 km ten oosten van de voormalige Roc Blanc zilvermijn en 32 km van de spoorweg naar de haven van Casablanca.

Lees ook: Aya Gold & Silver verhoogt capaciteit Marokkaanse mijn

Naast dit project is Aterian ook nog bezig met 14 andere expedities in Marokko, hoofdzakelijk koper- en zilverprojecten. In totaal beslaan deze projecten 762 vierkante kilometer. Het bedrijf heeft een belang van 100% in de projecten die gericht zijn op koper, zilver, en andere basismetalen, waar wereldwijd steeds meer vraag naar is vanwege de trend naar elektrificatie en het gebruik in de opwekking van hernieuwbare energie, aldus het bedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team