Zoeken

Grote humanitaire actie voor daklozen in Al Hoceima

30 maart 2021 - 18:30 - Marokko

©

In de provincie Al Hoceima is er momenteel een grote humanitaire actie in touw. De vereniging ’Ahad’ vermenigvuldigt de liefdadigheidsacties voor daklozen en andere mensen in moeilijke situaties.

De campagne, die in samenwerking met de plaatselijke autoriteiten van de provincie wordt georganiseerd, houdt volgens MAP rekening met de stad Al Hoceima en de stedelijke en plattelandsgemeenten die onder de provincie vallen.

In het kader van dit initiatief om de gevolgen van de pandemie voor de armsten te beperken, worden aan de begunstigden verschillende diensten verleend. Ze worden eerst opgevangen in een voertuig waar ze zich kunnen wassen, hun haar kunnen laten knippen en kleren krijgen, waarna ze naar een centrum worden overgebracht waar ze in betere omstandigheden worden verzorgd, aldus Abderrahim Mohamed, voorzitter van de Al Ahad vereniging voor caritatief werk.

Mohamed benadrukt dat de zieken voor behandeling naar gezondheidscentra worden overgebracht, en dat veel begunstigden in de samenleving kunnen worden geïntegreerd via werkgelegenheidskansen in bepaalde bedrijven in de provincie.

Bladna.nl