Zoeken

Ramadan 2021: Mohammed VI draagt op tot voedseldistributie

17 april 2021 - 19:00 - Gemeenschap

©

Aan het begin van de maand Ramadan in Marokko, heeft Koning Mohammed VI verantwoordelijken van de Stichting Mohammed V opgedragen, de 22ᵉ editie van de actie voor voedseldistributie te lanceren ten gunste van drie miljoen mensen.

In een verklaring deelde de Mohammed V Stichting mee dat de aftrap van de 22ᵉ editie van de actie voor voedseldistributie "Ramadan 1442", doorging op woensdag 14 april, de eerste dag van de heilige maand in Marokko. Er zijn 3 miljoen begunstigden, 600.000 huishoudens in het hele land, waarvan 459.504 in plattelandsgebieden.

Deze operatie is in 1999 begonnen. De editie van dit jaar ligt in de lijn van de continuïteit, naast de context van een noodsituatie op gezondheidsgebied, aldus de verklaring. In deze tijd van pandemie zijn nationale solidariteit en wederzijdse hulp van essentieel belang om bescheiden gezinnen te helpen die verzwakt zijn door de sociaal-economische gevolgen van de gezondheidscrisis, zo voegde dezelfde bron eraan toe. De operatie wordt georganiseerd met financiële steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken via het Algemeen directoraat van de plaatselijke gemeenschappen en het ministerie van Habous en Islamitische Zaken.

De voedselhulp bestaat uit zeven voedingsmiddelen (10 kg meel, 5 liter plantaardige olie, 4 kg suiker, 1 kg linzen, 1 kg vermicelli, 850 gram tomatenpuree en 250 gram thee) en zal helpen de last van de voedselbehoeften in verband met de heilige maand Ramadan te verlichten, aldus de Stichting. De operatie zal plaatsvinden met strikte inachtneming van de gezondheidsmaatregelen die zijn vastgesteld om de verspreiding van het coronavirus en de varianten daarvan in het koninkrijk tegen te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team