Zoeken

Grootschalig drugsnetwerk opgerold: van Nederland naar Marokko via Melilla

4 juni 2023 - 16:00 - Wereld

©

De Guardia Civil en de Nationale Politie hebben een criminele organisatie opgerold in Melilla die de vervoer van heroïne en cocaïne van Nederland naar Marokko via de enclave verzorgde. De antidrugsactie leidde tot de arrestatie van vijf bekende criminelen.

In een persbericht laten de Spaanse veiligheidsdiensten weten dat er tijdens de gezamenlijke operatie genaamd "Trastero-Ramo", 20 kilo cocaïne en 2,5 kilo heroïne in beslag werd genomen. De totale waarde van de in beslag genomen goederen wordt geschat op 950.000 euro.

Lees ook: Vrachtwagenchauffeur met schulden veroordeeld voor drugssmokkel, gezin zit in Marokko

Het onderzoek begon in augustus 2022, toen de politie een criminele organisatie op het spoor kwam die verdovende middelen van Nederland naar Melilla vervoerde met behulp van zogenaamde go-fast konvooien. De drugs werden in Nederland gekocht en via Melilla naar Marokko gesmokkeld.

De leider van de criminele organisatie, een Marokkaanse man, woonde in Melilla. Hij hield vanuit de enclave alle bewegingen van de netwerkleden nauwlettend in de gaten en coördineerde en superviseerde het vervoer van de drugs.

Tijdens het onderzoek werden twee huiszoekingen uitgevoerd waarbij 20 kilo cocaïne, 2,5 kilo heroïne, 11 voertuigen, hoogwaardige elektronische apparatuur en mobiele telefoons in beslag werden genomen. De totale waarde van de in beslag genomen goederen bedraagt 950.000 euro. Het is de grootste heroïnevangst van de afgelopen tien jaar in Melilla.

Lees ook: Extreem-geweld in Marseille: "de echte drugsbaronnen zitten ver weg, in Marokko"

Vijf verdachten met de Spaanse en Marokkaanse nationaliteit werden gearresteerd. Ze hebben een uitgebreid strafblad en worden vervolgd van deelname aan een criminele organisatie en misdrijf tegen de volksgezondheid via drugshandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team