Zoeken

Groen licht van VS voor verkoop raketten aan Marokko

21 maart 2024 - 15:00 - Marokko

©

De Amerikaanse regering heeft toestemming gegeven voor de verkoop van Javelin-raketten en gerelateerde uitrusting aan Marokko voor een bedrag van 260 miljoen dollar. Hiermee kan het koninkrijk zijn defensie en bewapening versterken.

Marokko heeft 612 Javelin FGM-148F-raketten besteld, inclusief 12 lanceerinstallaties en 200 Javelin Command Launch Units. Het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) kondigde dinsdag in een persbericht aan dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deze verkoop heeft goedgekeurd. De Defense Security Cooperation Agency (DSCA) heeft de vereiste certificering afgegeven en het Congres hiervan op de hoogte gebracht.

Lees ook: Marokkaans leger uitgerust met beste gevechtshelikopters ter wereld

De bestelling omvat ook simulatietorens voor de raketten, ondersteuningsuitrusting voor de Javelin, handgereedschap en meetinstrumenten, handboeken en publicaties, elektrische en distributie-uitrusting, componenten en ondersteuningsuitrusting, levenscyclusondersteuning en andere technische assistentie, schutterstraining, munitietraining voor officieren, systeemintegratie en -ondersteuning (SICO), onderhoudstraining, tactische lucht- en grondmunitie (TAGM) en andere gerelateerde logistieke en ondersteuningselementen voor het programma.

Het Pentagon is van mening dat de verkoop de lange termijn defensiebewapening van Marokko zal verbeteren om zijn soevereiniteit en territoriale integriteit te verdedigen en om te voldoen aan zijn nationale defensievereisten. De contractanten voor de antitankraketten zijn Lockheed Martin en Raytheon Technologies.

Lees ook: Marokko test met succes Israëlische kamikazedrone SpyX

"Deze verkoop is belangrijk voor [Marokko->rub1, dat zijn anti-pantserwapens versterkt met een beproefd product, zoals recentelijk bleek in Oekraïne," zegt Abdelhamid Harifi, militaire consultant bij Médias24. "Het assortiment anti-pantserraketten en -middelen van de Royal Armed Forces, dat al uitgebreid was, wordt hiermee versterkt. De Javelin verhoogt ook de vuurkracht van de infanterie, zelfs als deze niet gemotoriseerd of gemechaniseerd is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team