Zoeken

Griepepidemie voorbij in Marokko

23 februari 2019 - 16:20 - Marokko

©

De griepepidemie is voorbij in Marokko. Een opluchting voor de bevolking, maar ook voor de autoriteiten, aldus minister Anas Doukkali van Gezondheid.

Doukkali verklaarde aan het tijdschrift Challenge dat zijn diensten waakzaam blijven en zich reeds voorbereiden op het volgende griepseizoen.

In de afgelopen dagen daalde het aantal mensen die besmet raakten met het H1N1-griepvirus sterk. Ook de vraag naar medicijnen en inentingen nam af.

Volgens de bewindsman was de griepepidemie dit jaar niet erger dan in de afgelopen jaren. De sanitaire autoriteiten communiceerden wel meer over de epidemie, dit om de bevolking bewust te maken van de gevaren alsook van het voordeel van het griepvaccin, vooral voor oudere mensen en mensen met chronische ziekten.

Begin februari waren meerdere mensen overleden na het griepvirus te hebben opgelopen. Onder hen een zwangere vrouw wiens baby kort voor haar dood via een keizersnede werd geboren. Ook de te vroeg geboren baby overleed. De autoriteiten bevestigden echter niet of dat door de griep kwam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team