Zoeken

Grens Sebta: Marokkaanse autoriteiten op scherp

16 december 2023 - 18:00 - Marokko

©

Naar aanleiding van berichten op sociale media hebben de Marokkaanse autoriteiten hun aanwezigheid rond de grenspost van Sebta en de omliggende kustgebieden versterkt.

Deze maatregelen zijn een reactie op oproepen tot massale migratie van minderjarigen en jongeren tijdens de jaarwisseling, voornamelijk vanuit het binnenland en de zuidelijke provincies. Deze oproepen werden verspreid via Facebook en WhatsApp, waarbij werd aangespoord tot migratie naar Sebta.

Lees ook: Colombiaan probeert illegaal Marokko binnen te komen via Ceuta

In de afgelopen drie jaar hebben de steden Tetouan, M’diq, Fnideq en Martil hun veiligheidsmaatregelen aangescherpt, inclusief verhoogde monitoring van communicatie, met name op WhatsApp. Deze aanpak is gericht op het voorkomen van massale pogingen om de enclave binnen te komen eind december, vergelijkbaar met de gebeurtenissen tijdens de jaarwisseling van 2021/2022. De feestdagen gaan dus gepaard met specifieke veiligheidsmaatregelen om illegale migratie tegen te gaan.

Daarnaast patrouilleren veiligheidstroepen langs verschillende wegen en zijn er wegversperringen opgezet. Deze maatregelen worden gecoördineerd met lokale autoriteiten, hulptroepen en veiligheidsdiensten om mogelijke infiltratiepogingen te voorkomen en verdachte bewegingen en samenkomsten nauwlettend in de gaten te houden.

Lees ook: Marokko versterkt politieaanwezigheid aan grens met Ceuta

Ter herinnering: op de avond van 31 december 2021 stroomden grote groepen jongeren toe richting de stad Sebta, met het doel illegaal de enclave binnen te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team