Zoeken

Marokko: Aya Gold & Silver verkrijgt zeven exploratievergunningen

2 juli 2021 - 18:20 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Energie, Mijnen en Milieu heeft zeven nieuwe exploratievergunningen afgegeven aan het Canadese bedrijf Aya Gold & Silver. Door de ondertekening van deze overeenkomsten heeft de zilverproducent zijn grondbezit in Zgounder (provincie Taroudant) en Azegour (provincie Al Haouz) met 40% uitgebreid.

"We zijn verheugd om deze zeven nieuwe vergunningen toe te voegen die onze grondposities, naast bestaande in kaart gebrachte ontwikkelingsprojecten, aanzienlijk vergroten en onze mijnbouwbetrokkenheid in Marokko versterken", verklaart Benoit La Salle, de CEO van Aya Gold & Silver. Volgens de website Newswire.ca wordt het Canadese bedrijf hierdoor de grootste exploitant van zilver in de anti-Atlasregio.

Lees ook: Canadese groep koopt zilvermijnen in Marokko

"Deze acquisities stellen ons in staat om gebruik te maken van onze bestaande regionale kennis en infrastructuur om potentiële geologische verschijnselen te identificeren om onze middelenbasis uit te breiden en de aandeelhouderswaarde voor alle belanghebbenden te verbeteren. De exploratie zal naar verwachting in de komende maanden beginnen”, aldus de CEO van Aya Gold & Silver.

Door de nieuwe exploratievergunningen zal het winningsgebied bij Zgounder groeien van 112 km² naar 168 km². In dit gebied zit voornamelijk koper, goud en zilver in de grond. Het gebied bij Azegour is vooral rijk aan koper, lood en zink.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team