Zoeken

Fraude met Marokkaanse auto’s in Spanje: winst van ruim miljoen euro!

3 april 2024 - 20:30 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft een criminele organisatie ontmanteld dat gespecialiseerd was in de verkoop van auto’s die illegaal werden geïmporteerd vanuit Marokko. De auto’s werden vals geregistreerd alsof ze uit de Europese Unie kwamen, waardoor de criminelen meer dan een miljoen euro winst maakten.

De fraude kwam aan het licht tijdens routinecontroles van de technische documenten van auto’s die in Spanje waren geregistreerd. De Guardia Civil ontdekte dat de documenten van 56 auto’s, die in Madrid, Toledo, Tarragona en Girona waren geregistreerd, vervalst waren.

Lees ook: Spanje: arrestaties voor verkopen 115 gestolen auto’s in Marokko

De organisatie had complete valse dossiers gecreëerd om de auto’s te laten registreren alsof ze uit de Europese Unie kwamen. Vervolgens werden de auto’s te koop aangeboden op verschillende online platforms. Zelfs instanties die gespecialiseerd zijn in de koop en verkoop van auto’s in Madrid zouden betrokken zijn bij de fraude.

Lees ook: Tanger: koppel stond aan hoofd smokkel in Europa gestolen auto’s

In totaal zijn 17 mensen gearresteerd. Ze worden beschuldigd van valsheid in geschrifte, manipulatie van voertuigregistraties en deelname aan een criminele organisatie. De illegale handel leverde de bende een winst op van 1.351.448 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team