Zoeken

Google eert Marokkaans-Israëlische actrice Ronit Elkabetz

29 november 2022 - 22:00 - Cultuur

©

Zondag 27 november heeft de zoekmachine Google een doodle online gezet met de gelijkenis van de Israëlische actrice en activiste van Marokkaanse afkomst Ronit Elkabetz. Een verdiende hommage aan de vrouw die wordt beschouwd als een filmdiva.

Ronit Elkabetz, een Israëlische actrice en activiste van Marokkaanse afkomst, werd in de filmwereld bekend door de film ’The Predestined’ uit 1989, waarin zij de hoofdrol speelde. Google brengt hulde aan een vrouw die moeilijke tijden doormaakte, vooral na haar verhuizing naar Parijs in 1997, maar wier vastberadenheid om het te maken in de filmwereld uiteindelijk vruchten afwierp. In 2001 had ze een groot succes met haar film ’Origine Contrôlée’, die de publieksprijs won op het internationale komediefilmfestival van Alpe d’Huez. Daarin portretteerde ze een travestiet, meldt Cnews.

Lees ook: Google viert ook dit jaar onafhankelijkheid Marokko

Ronit Elkabetz heeft naam gemaakt als vredesactiviste. Samen met haar broer en andere Israëlische acteurs riep ze in 2014 op tot een staakt-het-vuren in Gaza. "Ik ben voortdurend op zoek naar mijn wortels. Ik kom van geïmmigreerde ouders uit Marokko. Mijn stichtingen zijn pluralistisch, maar mijn geschiedenis ligt in Israël," vertelde ze in 2008 aan Rue89.

Lees ook: Google brengt eerbetoon aan Hajja Hamdaouia

In 2016 overleed Ronit Elkabetz in Tel Aviv. Ze was 51 jaar oud en verloor haar gevecht tegen longkanker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team