Zoeken

Noodoproep Marokkaanse actrice vanuit Qatarese gevangenis

19 november 2022 - 17:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse actrice Nawal Ahmed El Ammadi, meer bekend als Khouloud in de artistieke kringen in het Midden Oosten, is gearresteerd en opgesloten in Qatar. Ze claimt dat haar man "valse beschuldigingen heeft geuit en list heeft gebruikt" en vraagt om een eerlijk proces.

De zus van de actrice zegt dat Khouloud al ruim twee maanden wordt vastgehouden zonder proces. "De Marokkaanse actrice vraagt om garanties voor een eerlijk proces, vooral omdat haar man bevoegdheden heeft die het normale verloop van deze zaak kunnen beïnvloeden", aldus de zus van Nawal.

Lees ook: Marokkaanse actrice ontsnapt aan bomaanslag Istanbul

De Marokkaanse actrice zou door haar man gedwongen zijn een abortus te plegen. Ze vertrok daarna naar Groot-Brittannië, waar ze staatsburger is, en diende daar een klacht tegen hem in. Haar echtgenoot, een rijke zakenman uit Qatar, "nam contact met haar op voor een minnelijke schikking en heeft haar gemanipuleerd om terug te keren naar Doha", waar ze in de gevangenis belandde op basis van een klacht wegens "belediging en bedreiging", voegt de zus van de actrice eraan toe.

Lees ook: Maya Dbaich verdacht van huiselijk geweld

Khouloud zit daar nog steeds vast, ondanks alle pogingen van haar advocaat om haar op borgtocht te laten vervolgen. De plaatselijke media hebben volgens haar bovendien foute informatie gepubliceerd over de zaak, waardoor "haar imago, haar gezin en haar negenjarige dochter worden geschaad". Met dit noodsignaal wil ze haar recht op een eerlijk proces onder de aandacht brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team