Zoeken

Golflanden tellen 20.000 Marokkaanse sekswerksters

9 juli 2013 - 16:41 - Gemeenschap

©

Ruim 20.000 Marokkaanse vrouwen, veelal minderjarige meisjes, werken in de Arabische landen als prostituees. Dat schrijft de Marokkaanse Liga voor Burgerschap en Mensenrechten (LMCDDH).

Het rapport dat we van Driss Sedraoui, voorzitter van de LMCDDH, toegestuurd kregen schets een alarmerend beeld van de mensenhandel in Marokko.

Zo blijkt dat het land is uitgegroeid tot een hub voor prostitutie en dat 70% van de Marokkaanse vrouwen die in de Golflanden gaan wonen in de prostitutie belanden. Een grote meerderheid valt in handen van prostitutienetwerken.

Marokkaanse vrouwen zijn sinds de vroege jaren ’70 erg populair in de Golflanden. Door de burgeroorlog in Libanon gingen prostitutieklanten uit het Midden Oosten op zoek naar meisjes in Marokko.

Destijds hadden Marokkanen het over de "sa3oud" en hun oliedollars. Ouders prostitueerden hun kinderen en prostitutienetwerken bloeiden op door minderjarige meisje aan Arabische klanten aan te bieden. Tot op heden blijven Marokkaanse vrouwen als prostituees beschouwd in de Golflanden.

Midden jaren 2000 kwam de helft van de toeristen die Marokko bezocht, uit het Midden-Oosten. Het merendeel begeeft zich in Marokko voor sekstoerisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team