Zoeken

Duizenden Afrikaanse migranten Marokko uitgezet

2 augustus 2013 - 02:00 - Marokko

©

Ruim 6400 Afrikaanse migranten werden sinds het begin van het jaar Marokko uitgezet. Dat blijkt uit een rapport van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten AMDH.

In totaal werden 6406 mensen, voornamelijk uit sub-Sahara Afrika, het land uitgezet tussen 1 januari en 1 juli 2013. Onder hen bevonden zich 22 kinderen. In dezelfde periode werden volgens de AMDH, 147 migranten door Marokko naar de grens met Algerije gebracht.

De AMDH hekelt in haar rapport het geweld en de wreedheid waarvan de Marokkaanse autoriteiten gebruik maken bij deze uitzettingen.

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken wijst de beschuldigingen als ongegrond van de hand. De strijd tegen illegale immigratie is strikt door de wet geregeld schrijft het ministerie in een verklaring. "De wet op het verblijf van buitenlanders in Marokko waarborgt hen een waardige behandeling, en geeft een bijzonder aandacht aan zwangere vrouwen en kinderen."

Regelmatig worden gewelddadige incidenten gemeld tussen vluchtelingen en de Marokkaanse veiligheidsdiensten in het noorden van het land. Meer dan 20.000 sub-Sahara Afrikanen bevinden zich actueel in Marokko. Het merendeel verstopt zich in de bossen nabij Sebta en Melilla, in de hoop naar Europa te emigreren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team