Zoeken

Marokkaanse automobilisten: autobelasting kan gratis online worden betaald

20 december 2023 - 18:00 - Economie

©

Marokkaanse autobezitters hebben goed nieuws ontvangen van de Algemene Directie van Belastingen (DGI) met betrekking tot de Speciale Jaarlijkse Voertuigbelasting (TSAV).

De DGI heeft aangekondigd dat de betaling van deze belasting, die jaarlijks door voertuigeigenaren in Marokko wordt betaald, nu gratis is bij gebruik van internet.

Lees ook: Tol Marokkaanse snelwegen: ADM ontkent prijsverhogingen

Volgens een verklaring van de DGI kunnen autobezitters die voor de betaling van de TSAV gebruikmaken van digitale kanalen van banken en erkende betalingsinstellingen die partners zijn van de DGI, nu profiteren van de vrijstelling van kosten die normaal gesproken aan deze service verbonden zijn. Dit omvat betalingen via bankautomaten, de website van hun bank (e-banking), de mobiele app van hun bank (m-banking), betalingen met een bankkaart op internet en mobiele wallet-oplossingen.

Dit besluit volgt op een waarschuwing van de Raad voor de Mededinging in oktober vorig jaar, die betrekking had op extra servicekosten voor online betalingen in verschillende economische sectoren. De Raad stelde dat deze kosten ongerechtvaardigd waren en een rem zetten op de digitalisering van de economie, terwijl ze ook een zware last vormden voor het budget van consumenten.

Lees ook: Marokko: nieuwe belasting verhoogt prijs smartphones

De Algemene Directie van Belastingen heeft deze aanbevelingen ter harte genomen. Verwacht wordt dat andere instanties vergelijkbare maatregelen zullen nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team