Zoeken

GNV vestigt zich in Nador: focus op Marokkaanse diaspora

20 juni 2024 - 12:30 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse tak van rederij GNV zet alles op alles om de stroom Marokkaanse reizigers die tijdens de Marhaba-operatie 2024 naar hun thuisland terugkeren, zo goed mogelijk te bedienen. Naast de opening van een tweede locatie in Nador, investeert het bedrijf ook in betere service aan boord en samenwerking met lokale maritieme opleidingscentra.

"Marokko is onze belangrijkste internationale markt," benadrukte Matteo Catani, CEO van GNV, tijdens een persconferentie in aanloop naar Marhaba. "In 2023 vervoerden we meer dan 450.000 passagiers op onze Marokkaanse routes, en we verwachten die groei in 2024 verder te zetten."

Lees ook: Passagiers veerboot GNV stranden 48 uur in Tanger: "Een hel"

Om de verwachte toestroom van reizigers tijdens Marhaba op te vangen, opent GNV een tweede locatie in Nador. De keuze voor Nador is niet toevallig: een groot deel van de Marokkaanse klanten van GNV komt uit de regio Oriental. "We willen de ontwikkeling van de regio Oriental ondersteunen en onze klanten in die regio nog beter bedienen," aldus Mohammed Kabbaj, partner van GNV in Marokko.

GNV investeert volgens Catani ook in de kwaliteit van de service aan boord. Zo worden de menukaarten in de bars, restaurants en self-service restaurants aangepast met halalproducten, en zijn er speciale voorzieningen voor gezinnen met kinderen. Ook is er meer entertainment aan boord, met live muziek en gerenoveerde gebedsruimtes.

Een belangrijke pijler in de Marokko-strategie van GNV is de samenwerking met lokale maritieme opleidingscentra. Onlangs sloot het bedrijf een overeenkomst met de Academie van de Koopvaardij aan het Hoger Instituut voor Maritieme Studies. De focus van deze samenwerking ligt op het opleiden van de volgende generatie maritieme professionals in Marokko.

Lees ook: GNV start nieuwe bootverbinding tussen Almeria en Nador

GNV is optimistisch over de toekomst van Marokko als reisbestemming. "We zien een aanhoudende groei in het aantal passagiers dat we van en naar Marokko vervoeren," aldus Catani. "We zijn ervan overtuigd dat Marhaba 2024 een succes wordt, en we zijn er klaar voor om onze klanten de best mogelijke service te bieden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team