Zoeken

Gnawa festival Essaouira van 23 tot 26 juni

13 juni 2011 - 19:30 - Cultuur

©

Het Gnawa en wereldmuziek festival van Essaouira, viert haar veertiende verjaardag van 23 tot en met 26 juni. Dit jaar zullen 280 Marokkaanse en buitenlandse artiesten concerten geven op een dertigtal magische plekken van de stad van de wind.

Het Gnawa muziekfestival van Essaouira, eerste Afrikaanse en Maghrebijnse festival lid van het internationale netwerk van concertfestivals, een vereniging van 24 festivals in de wereld, is bedoeld als "drager van de waarden van Marokko" aldus Neila Tazi Abdi, directrice van het evenement.

Het festival zal dit jaar voor het eerst jonge muziektalenten uit Essaouira op het podium laten. Op het programma staan buiten concerten, diverse sportcompetities, culturele, educatieve en ecologische workshops voor mensen van de regio en tentoonstellingen van artisanale producten van vrouwencoöperaties.

Het Gnawa festival van Essaouira, gewijd aan de promotie van de artistieke en culturele erfgoed van de stad, heeft dit jaar een budget van 10,6 miljoen dirham vereist, waarvan 1,75 miljoen voor de aanwezige artiesten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team