Zoeken

Jamel Debbouze: "Koning Mohammed VI inspireert mij"

12 juni 2011 - 20:00 - Cultuur

©

Koning Mohammed VI is de persoon die het meest de Frans-Marokkaanse komiek Jamel Debbouze inspireert. Dat vertelde hij tijdens een interview aan het magazine VH tijdens zijn eerste humorfestival "Marrakech du rire" (Marrakesh Lachfestival).

Voor Jamel Debbouze heeft koning Mohammed VI een groot luistervermogen waardoor het zich onderscheidt van andere staatshoofden in de regio. De humorist voegt eraan toe dat de koning heeft geluisterd en gereageerd op de vragen van zijn volk en het pad van de hervorming al lang geleden heeft gekozen.

Op deze eerste festival van de humor in Marrakesh, waarvan het gala zaterdagavond was gepland, heeft Jamel al zijn vrienden opgeroepen. Zelfs de voormalige Franse international van Algerijnse afkomst, Zinedine Zidane, speciale gast van het festival, stond even op het podium.

Het festival loopt door tot vandaag, zondag 12 juni, met de deelname van beroemde Franse komieken zoals Florence Foresti, Gad Elmaleh, Patrick Timsit, Omar en Fred en de jonge talenten van het Jamel Comedy Club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team