Zoeken

Kickbokser Jaraya beschuldigd van drugs- en wapenhandel

3 februari 2023 - 23:00 - Sport

©

Mohammed Jaraya, alias The Destroyer, wordt gezien als een veelbelovend talent in de kickbokswereld. Maar hij werd vorige week gearresteerd op verdenking van witwassen, drugs- en wapenhandel. Hij zou ook op een dodenlijst staan vanwege een ruzie in het criminele milieu.

Op 11 februari zou Mohammed Jaraya in de ring stappen op het vechtsportevenement Glory 83 in het Duitse Essen. De 26-jarige Bosschenaar keek enorm uit naar zijn terugkeer in de ring. "Er speelde veel in mijn leven", vertelde hij vorige week nog aan Videoland tijdens een Glory-persconferentie. "Ik worstelde met blessures en mijn motivatie. Maar sport zit echt in mijn bloed en ik kan niet stoppen".

Lees ook: Kickbokser Mohammed Jaraya gearresteerd

Jaraya wordt door justitie beschuldigd van drugs- en wapenhandel, in combinatie met witwassen. In 2018 werd de kickbokser al een veroordeeld tot taakstraffen en een voorwaardelijke gevangenisstraf, voor zijn betrokkenheid bij twee verschillende vechtpartijen. "Ik weet wat ik te verliezen heb, mijn carrière staat op het spel. Ik ben nu goed wakker geschud", zei hij toen aan de rechter.

Lees ook: Mohammed Jaraya "back on track" met Abu Azaitar (video)

Maar de jonge Bosschenaar werd ook daarna nog vaak gespot in criminele kringen. "Mohammed heeft een gouden hart. Maar ook verkeerde vrienden", zegt een insider uit de kickbokswereld. In juli 2021 ontplofte een granaat bij de slagerij van zijn vader in Den Bosch. Enkele maanden later werd de slagerij beschoten en besloot de burgemeester de zaak te sluiten. Op 10 februari 2022 ging er ook een handgranaat af bij de sportschool waar de kickbokser traint. Hij heeft het dus duidelijk aan de stok met een criminele bende. "Het is jammer dat Mohammed zijn sportieve talenten op deze manier vergooit", zegt een collega-kickbokser, die anoniem wil blijven. "Hij is al eens eerder veroordeeld, dus ook voor hem houdt het een keer op."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team