Zoeken

Gevecht Badr Hari gaat gewoon door

15 december 2020 - 16:20 - Sport

©

Het gevecht tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi gaat zaterdag ondanks de maandag aangekondigde lockdown gewoon door. Glory wordt gezien als topsportorganisatie.

Hoewel alle sportscholen en andere binnensportlocaties vanaf dinsdag zijn gesloten, kan de rentree van kickbokser Badr Hari in de ring zaterdag toch plaatsvinden. Het kabinet maakt gedurende de aangekondigde lockdown van vijf weken een uitzondering voor topsporten.

Het gevecht met Adegbuyi werd al twee keer uitgesteld door organisator Glory. In juni vanwege de coronacrisis, daarna in november wegens een besmetting met het virus bij de 36-jarige Hari zelf. "We hebben officiële toestemming gekregen, zodat ons evenement zaterdag kan doorgaan", meldt Glory. De internationale kickboksorganisatie bedankt onder meer sportkoepel NOC*NSF en de Nederlandse Vechtsportautoriteit voor de steun.

De locatie van het evenement wordt om veiligheidsredenen geheim gehouden. De organisatie meldt alleen dat het ergens in Rotterdam zal zijn, zonder publiek in de zaal. De kickboksavond, met Hari en Adegbuyi als hoofdgevecht, is tegen betaling via een stream te volgen.

Het is de bedoeling dat er vrijdag tijdens het weegmoment ook een ’staredown’ komt, waarbij de kickboksers wel op een veilige afstand van 1,5 meter van elkaar staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team