Zoeken

Benjamin Adegbuyi vertelt over intimidatie door Badr Hari

14 januari 2021 - 10:40 - Sport

©

Afgelopen december zou Badr Hari verschillende pogingen hebben gedaan om zijn Roemeense tegenstander, Benjamin Adegbuyi, in aanloop naar het beslissende titelgevecht, te intimideren. Adegbuyi vertelt over hoe hij zijn mentale kracht heeft gebruikt om zich hierdoor niet af te laten leiden.

Voor Badr Hari is intimidatie in aanloop naar belangrijke wedstrijden een bekende tactiek. In aanloop naar het titelgevecht met Adegbuyi tijdens het Glory Gala in Rotterdam leverde het hem echter weinig op. Volgens de Roemeen begon de psychologische oorlogsvoering met de eerst persconferentie waarin de Marokkaan verklaarde dat de wedstrijd gemakkelijk geld opleverde en een fluitje van een cent voor hem was.

Volgens de Roemeense kampioen was Badr Hari behoorlijk arrogant, vooral aan de vooravond van de wedstrijd. "In de lobby kwam hij naar me toe en vroeg of ik er klaar voor was. Hij heeft mij ook benaderd tijdens het medische onderzoek. Ik dacht dat hij me kwam begroeten maar hij liep gewoon langs mij heen met zijn handen in zijn zakken", vertelde Adegbuyi tijdens een interview met een Roemeense zender.

Ook vroeg Badr Hari hem constant of hij nou echt dacht dat hij hem zou kunnen verslaan. Zo probeerde hij de Roemeen te dwingen om de wedstrijd op te geven. "Ik heb hem gezegd dat we het zaterdag zouden zien. Ik heb me nog nooit zo geïntimideerd gevoeld, maar ik beschouw mezelf als mentaal sterk," vertelde Adegbuyi, die het titelgevecht uiteindelijk won met een technische knock-out.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team