Zoeken

Stopt Badr Hari na nederlaag en dubbele neusbreuk?

21 december 2020 - 17:00 - Sport

©

Badr Hari heeft zaterdagavond zijn neus op twee plekken gebroken in het kickboksgevecht met Benjamin Adegbuyi. Hari verloor door een technische knock-out in de derde ronde.

Na een gelijklopende eerste ronde en nadat hij in het tweede bedrijf de overhand had tegen Adegbuy, leek het erop dat Badr Hari zou winnen. Maar een knappe comeback van de Roemeen aan het begin van de derde ronde veranderde alles. De Amsterdammer, die onder Marokkaanse vlag vecht, ging eerst voor acht seconden neer en hervatte daarna de strijd. Maar al snel bleek hij niet meer verder te kunnen.

Daarbij bloedde zijn neus flink, later bleek dat omwille van een dubbele neusbreuk te zijn. Dat bevestigt Glory-topman Scott Rudman in het AD. "Hij was aan het winnen en hoefde niet vol gas te geven in de derde ronde, maar die vechter is hij nu eenmaal. Hij maakte een fout en brak zijn neus op twee plekken, maar het komt goed met hem. We zullen snel meer zien van Badr Hari."

Hari zei in de aanloop naar het gevecht nog dat hij zijn zinnen in 2021 op de wereldtitel van Glory had gezet. Het is nog onduidelijk of daar na de nederlaag tegen Adegbuyi verandering in komt.

Als het aan Dennis Krauweel, de Nederlandse trainer van Verhoeven en Adegbuyi, ligt, blijft Hari actief. "Badr blijft een legende en hij is goed voor onze sport. Glory heeft echter ook laten zien dat het niet alleen naar de populariteit van de vechters kijkt. Bijna iedereen wilde weer Hari tegen Verhoeven, maar volgend maand krijgt toch Ben Saddik een kans om voor de wereldtitel te strijden. Daarna verdient Adegbuyi misschien wel een kans. Dat zou eerlijk zijn."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team