Zoeken

21 jaar cel voor Spaanse agent die Marokkaan doodschoot (video)

21 april 2017 - 20:19 - Wereld

©

Een Spaanse politieman die een Marokkaan vorig jaar op een snelweg bij Madrid had doodgeschoten is tot 21 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Het slachtoffer werd in april 2016 na een banaal verkeersongeval op de A3 snelweg ter hoogte van Fuentidueña de Tajo door de agent van de Guardia civil doodgeschoten. Ángel Luis Viana schoot twaalf keer. Vijf kogels raakten het slachtoffers.

Volgens Spaanse media ging het toen om een racistische moord. De 31-jarige agent had in het verleden neo-nazi-bijeenkomsten bijgewoond in een wapenwinkel in Madrid. Tijdens zijn arrestatie verklaarde hij bovendien aan de agenten « Voor één van hen (nvdr: de Arabieren) ons doet ontploffen met een bom doe ik hen ontploffen ».

De moord werd met voorbedachte raad gepleegd. Ángel Luis Viana botste met opzet tegen de auto van de 39-jarige Younès Slimani. Hij stapte vervolgens uit zijn auto met zijn dienstwapen in de hand en schoot twaalf keer op het slachtoffer.

Naast zijn gevangenisstraf zal Viana ook een schadevergoeding van 145.000 euro aan de weduwe en twee kinderen van het slachtoffer moeten betalen en 1925 euro voor de schade aan de auto van het gezin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team