Zoeken

Spanje: 14 jaar cel voor politieman die Marokkaan doodschoot

22 februari 2019 - 19:45 - Wereld

©

Een agent van de Guardia Civil is in Spanje tot 14 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op een Marokkaan in 2016.

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft het vonnis van het hof van beroep in Madrid bevestigd. In eerste aanleg had de voormalige agent 16 jaar gevangenisstraf gekregen.

Younes Slimani werd in april 2016 met 16 kogels om het leven gebracht na een ongeval met de agent op de A3 snelweg in Fuentiduena de Tajo.

De agent, die met psychische stoornissen kampt, vertelde dat hij dacht dat het slachtoffer een terrorist was. Hij was op het moment van de moord op ziekteverlof. Hij had een machete van 45 centimeter en zijn dienstwapen bij zich en was de snelweg opgereden, ervan overtuigd dat een terroristische aanslag ging plaatsvinden.

De man schoot op de auto van de Marokkaan om hem te doen stoppen. Toen hij bleef doorrijden botste de agent tegen zijn auto om een ongeval te veroorzaken. Het slachtoffer had geen andere keuze dan te stoppen. Younes probeerde te vluchten, maar de agent schoot 11 kogels in zijn richting waarvan 6 hem raakten. Hij leefde toen nog maar de verdachte begon hem te mishandelen en schoot vervolgens nog op korte afstand 5 kogels op hem af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team