Zoeken

Spanje: politieagent riskeert 21 jaar cel voor moord op Marokkaan (video)

25 januari 2018 - 14:40 - Wereld

©

De rechtszaak in beroep tegen Angel Luis V.J, politieagent die in april 2016 een Marokkaan vermoordde, is begin deze week begonnen in Madrid.

Angel Luis V.J, 31 jaar op het moment van de moord, schoot Younes Slimani na een banaal verkeersongeval dood. De voormalige Guardia civil stapte toen woedend uit zijn auto en schoot maar liefst 14 keer op het slachtoffer.

Het Openbaar Ministerie had 21 jaar gevangenisstraf geëist voor moord, een straf waarmee de rechter in eerste aanleg instemde. Daarbij werd rekening gehouden met de psychische problemen die de verdachte had. Vermeldenswaardig is dat hij de moord met zijn dienstwapen pleegde, dit terwijl hij op ziekteverlof was.

Het OM eiste in eerste aanleg ook een schadevergoeding van 145.000 euro voor de vrouw en kinderen van Younes Slimani (39), die in de regio van Madrid wonen.

Er werd een tijd lang gesproken over een racistische moord. Angel Luis V.J had in het verleden al meetings van neonazi’s bijgewoond in een wapenwinkel in de Spaanse hoofdstad. Tijdens zijn arrestatie had hij ook tegen de agenten verklaard: « Voor één van hen (nvdr: de Arabieren) ons doet ontploffen met een bom doe ik hen ontploffen ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team