Zoeken

Honderden campers vast in Marokko

28 maart 2020 - 19:20 - Marokko

©

Honderden campers zitten sinds zondag vast bij de grensovergang naar Sebta vanwege het besluit van de Marokkaanse autoriteiten om de grenzen te sluiten.

Het gaat voornamelijk om Franse, Zwitserse en Belgische toeristen die in Marokko waren toen de grenzen werden gesloten en de noodtoestand afgekondigd.

De kampeerders zijn wanhopig en hebben geen toegang tot water of elektriciteit. Alle winkels zijn gesloten en de sanitaire omstandigheden zijn schandalig slecht. Bovendien is het weer in het noorden van Marokko momenteel niet echt mild, wat de situatie nog moeilijker maakt.

Velen begrijpen niet waarom de grenzen niet worden geopend om hen door te laten. Ze beloven in hun campers te blijven en de ramen dicht te houden, zodat ze geen gevaar vormen.

Marokko liet tot afgelopen zondag 140 repatriëringsvluchten vertrekken om toeristen naar huis te laten terugkeren. Maar het bootverkeer licht al bijna twee weken plat door de coronavirus epidemie. Enige optie voor de kampeerders is om de boot in Sebta te nemen en zo naar Europa terug te keren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team