Zoeken

Grote inbeslagname gesmokkelde kleding en textiel in Tanger

10 oktober 2020 - 16:00 - Marokko

©

In Tanger werd woensdag een grote hoeveelheid kleding en stoffen met een waarde van ongeveer 2,5 miljoen dirham in beslag genomen. De operatie werd uitgevoerd door de douane en de indirecte belastingen in samenwerking met de gerechtelijke politie.

Er zijn drie huiszoekingen uitgevoerd in Tanger, dat maakte de inbeslagname mogelijk van een grote hoeveelheid kleding en textiel, ter waarde van ongeveer 2,5 miljoen dirham, zegt kolonel Abdelkader Battani, regionaal commandant van de douane-brigades in Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

De huiszoekingen werden uitgevoerd in samenwerking met de gerechtelijke brigade van Beni Makada in Tanger en duurden verschillende weken. Ze leidden uiteindelijk tot de inbeslagname van 28 ton stoffen en 4670 stukken confectiekleding voor dames, heren en kinderen. De operatie werd uitgevoerd in verschillende districten van Tanger en maakte het ook mogelijk om 590 kg aan labels van wereldwijde merken in beslag te nemen, bedoeld om op de textielproducten te worden aangebracht.

Het bevoegde parket heeft opdracht gegeven tot de opening van een onderzoek om alle actoren die bij deze operatie betrokken zijn te identificeren. Om zo dit criminele netwerk gespecialiseerd in de smokkel van textiel te kunnen ontmantelen, onderstreepte kolonel Battani.

Bladna.nl