Zoeken

Tanger: details over salafist die handelde in bedorven vlees

1 november 2020 - 15:10 - Marokko

©

De man die in Tanger op heterdaad werd betrapt terwijl hij bedorven vlees uit een scooter met aanhanger verkocht aan straatverkopers, is nu reeds een week lang opgesloten in de lokale gevangenis van de stad. Hij werd samen met zijn neef en twee andere mensen aangehouden.

De verdachten worden vervolgd voor het opslaan, de bereiding en de distributie van voedselproducten die ongeschikt zijn voor consumptie, zonder toestemming van de autoriteit voor voedselveiligheid. De gerechtelijke politie van Tanger is op 19 oktober overgegaan tot de inbeslagname van 980 kg bedorven vlees dat clandestien geslacht is. De politie is er achter gekomen dat de hoofdverdachte een extremistisch gedachtegoed heeft. Daarnaast heeft de man ook juridische antecedenten.

Het parket heeft opdracht gegeven voor de voorlopige inhechtenisneming van de salafist en zijn neef. Zijn vrouw en een werknemer worden in voorlopige vrijheid vervolgd. Het Openbaar Ministerie gaf ook het bevel tot de vernietiging van het in beslag genomen bedorven vlees. De eerste hoorzitting is gepland voor 5 november, meldt het dagblad Assabah.

Volgens dezelfde bron is het in beslag genomen vlees voorgelegd aan deskundigen voor een advies waaruit is gebleken dat de vleeswaren besmet zijn met de Staphylococcus-bacterie, één van de belangrijkste veroorzakers van urineweginfecties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team