Zoeken

Geert Wilders valt de Islam en de Ramadan weer aan

18 april 2021 - 14:00 - Wereld

©

Geert Wilders, de leider van de extreem-rechtse partij PVV, valt opnieuw de islam en moslims aan die momenteel vasten tijdens de maand Ramadan. Hij roept op om de islamisering van Nederland een halt toe te roepen.

De haat van Geert Wilders tegen de islam en moslims blijft onveranderd. Onlangs haalde hij via Twitter uit naar de islam en moslims. "Ramadan is niet onze cultuur, niet onze geschiedenis, niet onze toekomst", "Stop de islamisering" en "De islam hoort niet bij Nederland", zei hij in een video die op 12 april op zijn pagina werd geplaatst. Een video met als ondertitel: "Stop Islam. Stop Ramadan. Vrijheid. Geen islam."

De publicatie leidde tot heftige reacties. "Vrijheid is geen aanval op anderen en hun overtuigingen. Ga meer leren over vrijheid en spreek je dan uit," merkte een internetgebruiker op. "De vijanden van de islam haten ook migranten, armen, behoeftigen en buitenlanders," reageerde de Turkse politicus Omer Celik, woordvoerder van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK).

Nadat hij zich tegen de publicatie had uitgesproken, riep Fahrettin Altun, communicatiedirecteur van Erdogan, de internationale gemeenschap op om bewust de strijd aan te binden met de racistische mentaliteit die aanzet tot islamofobie en de sociale vrede als doelwit heeft.

"Geert Wilders is weerzinwekkend", aldus David Kaye, hoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit van Californië en voormalig speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor de vrijheid van meningsuiting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team