Zoeken

Azarkan woedend op Wilders: "Moslims worden door hem kapotgemaakt"

25 september 2022 - 12:00 - Wereld

©

DENK-voorman Farid Azarkan heeft eerder deze week hard uitgehaald naar PVV-leider Geert Wilders in een debat tijdens de Algemene Beschouwingen in de Nederlandse Tweede Kamer.

Farid Azarkan hield donderdagavond een emotioneel betoog en stelde de handelingen van Geert Wilders aan de kaak, zo meldt Metronieuws. "Ik zag Geert Wilders een motie indienen waarin hij zegt dat mijn religie geen religie is, maar een ideologie van haat en terreur. Hij diende die motie in en er is niemand die knipperde. Kan dat zomaar? Kun je zomaar over een religie van een miljoen mensen zeggen dat dat haat en terreur is? Er was geen Kamerlid dat iets deed en het raakte me."

Lees ook: Azarkan overtuigt partijleden met "emotioneel betoog"

De politicus verwees tijdens zijn betoog naar het verhaal dat woensdag door Wilders was gedeeld, over een ouder echtpaar dat in armoede leeft. "Een tranentrekkend verhaal. Over Alfredo en Janine, die soms een banaan per dag eten. Maar Alfredo en Janine worden geholpen. En weet u door wie? Door hun islamitische buurvrouw. Ze heeft zich over hen ontfermd. De mensen waar de heer Wilders op afgeeft, waar hij haat tegen zaait, die hij de Koran en moskeeën wil afpakken," aldus Azarkan.

Lees ook: Taakstraf voor bedreigen Kamerlid Farid Azarkan

"Dat is wat heel veel moslims in Nederland doen. Ik kan er gewoon niet tegen dat hier bij elk debat haat wordt gezaaid door de heer Wilders. Over moslims, over vluchtelingen. En dat we dat met zijn allen dat elke keer accepteren. Maar op het moment dat er insinuaties worden gedaan over collega Kaag, dat we dan met zijn allen opstaan. Dus ik vraag u allen om ook solidair te zijn met de miljoen moslims die elke keer bij elk debat zien dat ze weer kapot worden gemaakt door Geert Wilders. Voorzitter, ik ben er echt klaar mee." Azarkan kreeg na zijn toespraak veel steun van de Kamer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team