Zoeken

Gedetineerden mishandeld in gevangenis Tetouan?

16 mei 2024 - 21:00 - Marokko

©

De gevangenis van Tetouan ontkent ten stelligste de beschuldigingen van mishandeling van gedetineerde S.B. De moeder van de gedetineerde beweerde in een video op sociale media dat hij door een cipier was mishandeld en in de gevangeniskliniek werd verzorgd in plaats van naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De gevangenisadministratie noemt de beweringen van de moeder van S.B. "een poging om het slechte gedrag van haar zoon te verdoezelen." S.B. is een multirecidivist die bekend staat om zijn agressieve gedrag. Op 19 maart viel hij een andere gedetineerde aan, waarna hij vijf dagen in een strafcel werd geplaatst.

Lees ook: Gevangenis Nador onder vuur na sterfgevallen

Op 6 mei bedreigde S.B. een bewaker en weigerde hij de ochtendoproep te beantwoorden. Hij werd opnieuw in een strafcel geplaatst, waarna hij zichzelf verwondde. Hij werd verzorgd in de gevangeniskliniek en de straf werd opgeschort.

Lees ook: Spaanse gevangene in Tetouan klaagt over mishandeling

Eenmaal in een andere cel viel S.B. een medegedetineerde aan en brak hij hem drie tanden. De moeder van S.B. werd op 29 augustus 2023 betrapt met 6 gram hasj, cocaïne, heroïne en pillen die ze aan een andere gedetineerde wilde geven. Ze werd gearresteerd en overgedragen aan de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team