Zoeken

Marokkaanse spoorwegmaatschappij veroordeeld na dood kind

24 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

Spoorwegmaatschappij ONCF is veroordeeld tot het vergoeden van de moeder van een 4-jarig kind dat in november 2023 om het leven kwam bij een ongeval op het station Rabat-Agdal.

De moeder van het kind diende na het tragische ongeval een klacht in bij de rechtbank, waarin ze de verantwoordelijkheid van de ONCF inriep. Na meerdere hoorzittingen oordeelde de rechtbank dat de ONCF aansprakelijk was voor het ongeval en bepaalde de schadevergoeding. De ONCF moet de moeder van het overleden kind 500.000 dirham betalen als vergoeding voor het geleden emotionele letsel.

Lees ook: Autoriteiten reageren op dood peuter op station Rabat

Het kind viel van een hoogte van 10 meter toen hij met zijn vader de roltrap op het station nam. Een deel van de glazen reling van de roltrap was verwijderd en er was geen waarschuwingsbord of afzetting geplaatst.

De moeder van de peuter had de zaak op social media belicht. "Zijn vader aarzelde geen moment om aan zijn verzoek te voldoen en nam hem mee naar het station van Rabat-Agdal voor een retour naar Kenitra", vertelde ze op de Instagram-pagina "Justice pour Omar". "Maar dat liep niet zoals gepland. Terug in Rabat gingen ze naar de roltrap die op de dag van het drama open was en die ondanks dat het defect was, niet was afgesloten of gemarkeerd. Een paar treden voordat ze bovenaan kwamen, viel Omar, samen met zijn vader. Een val van 10 meter die hem het leven kostte, en het mijne", aldus de moeder.

Lees ook: Dood kind (4) op station Rabat-Agdal: spoorwegmaatschappij reageert eindelijk

Na haar bericht reageerde een anonieme bron binnen de ONCF. "Er was een roltrap die door voetbalfans werd gebruikt, die een raam hebben vernield. We hebben deze roltrap dus afgesloten en uitgeschakeld, hij werkte niet meer, in afwachting van de vervanging van het glas", legde deze bron uit aan Hespress. "De roltrap was buiten gebruik, met signalering en markering die de toegang verbood. In onwaarschijnlijke omstandigheden heeft het kind deze roltrap met zijn vader (de moeder was er niet) genomen, en is het betreurenswaardige ongeval gebeurd. Er zijn opnames die dit alles bevestigen en die aan de onderzoekers zijn overhandigd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team