Zoeken

Gad Elmaleh: wat is zijn fortuin?

26 augustus 2023 - 18:00 - Marokko

©

Gad Elmaleh, 52-jarige Marokkaans-Canadese komiek en acteur, is vooral bekend in Frankrijk vanwege zijn stand-upshows. Wat is zijn vermogen na meer dan 25 jaar in de schijnwerpers te hebben gestaan?

Gad Elmaleh, geboren op 19 april 1971 in Casablanca in een Joodse Marokkaans gezin, vertrok op 17-jarige leeftijd naar Montréal om te studeren. Na zijn studie in de humane en politieke wetenschappen in Montréal, vestigde hij zich in 1992 in Parijs om aan de bekende kunstschool Cours Florent te studeren. Zijn carrière begon halverwege de jaren 90 en in 1997 brak hij door met zijn one-man-show "Décalages". Gad Elmaleh is ook bekend van zijn shows "La Vie normale" en "Sans tambour".

Lees ook: Gad Elmaleh openhartig over zijn kwellingen

Niet alleen het podium, maar ook het grote scherm trok zijn aandacht. Elmaleh’s acteercarrière omvat rollen in films als "Salut cousin!", "Priceless", "Coco", "Midnight in Paris" en "The Adventures of Tintin: The secret of the unicorn". Bovendien schreef en regisseerde hij de film "Coco" en de documentaire "10 Minutes in America".

Lees ook: Gad Elmaleh bekritiseerd voor steun aan Leeuwinnen van de Atlas

Met zo’n indrukwekkende carrière heeft Gad talloze onderscheidingen in ontvangst mogen nemen, waaronder de prijs voor beste one-man-show van de SACEM en de onderscheiding van officier in de Orde van Kunsten en Letteren van de Franse minister van Cultuur. Zijn huidige geschatte vermogen is 20 miljoen dollar volgens Celebrity Net Worth. Buiten zijn professionele prestaties is Gad vader van twee zonen, Noé en Raphaël, de laatste met Charlotte Casiraghi, prinses van Monaco.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team