Zoeken

Zes maanden cel voor lastigvallen politieagente in Nador

27 mei 2023 - 16:40 - Marokko

©

De correctionele kamer van de rechtbank van eerste aanleg in Nador heeft begin deze week een 22-jarige jongeman veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf voor het lastigvallen van een politieagente.

Het slachtoffer, dat bij de politie in Zaïo in dienst is, werd op vrijdag 12 mei onderweg naar huis na haar dienst, lastiggevallen door de verdachte. De jongeman sneed haar de pas af met zijn motorfiets en begon haar verbaal te intimideren. De politieagente diende een klacht in en een onderzoek werd gestart.

Lees ook: Marokko: celstraf voor lastigvallen politievrouw

Het onderzoek leidde tot de identificatie en arrestatie van de verdachte. Ondanks zijn pogingen om zijn gedrag te verklaren tijdens zijn verhoor, werd hij voorgeleid aan de officier van justitie bij de rechtbank van eerste aanleg in Nador. Deze besloot om hem in voorlopige hechtenis te plaatsen en hem te vervolgen wegens het lastigvallen van de politieagente.

Lees ook: Marokko: dief maakt dodelijk crash na stelen telefoon politievrouw

Het vonnis van zes maanden gevangenisstraf werd maandag uitgesproken en toont aan dat het lastigvallen van politiepersoneel in Marokko niet getolereerd wordt. Het dient als een waarschuwing voor anderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team