Zoeken

Toerist strandt in Sahara en verandert auto in motorfiets

17 mei 2023 - 19:00 - Marokko

©

Een Fransman beleefde in 1993 een bijzondere ervaring in de Marokkaanse Sahara. Hij kwam midden in een rally door de woestijn vast te zitten met zijn voertuig. Hij slaagde erin om het voertuig om te bouwen tot een motorfiets om te kunnen overleven.

De Citroën 2CV, die ooit zijn gloriedagen kende, kwam vast te zitten in de woestijn in de Sahara in 1993, toen nog een hevige territoriumoorlog woedde. De ervaren monteur maakte gebruik van zijn kennis en vaardigheden door het beschadigde voertuig om te bouwen tot een motorfiets. Met de helft van het chassis, wat schroeven en een geïmproviseerde hamer, creëerde hij een rudimentaire motorfiets zonder remmen, waarmee hij zijn woestijnavontuur kon voortzetten, meldt Autoplus.

Lees ook: Eerste 100% Marokkaanse auto aan het publiek gepresenteerd (foto’s)

De 43-jarige Fransman wist de grens van Mauritanië te bereiken. Hij werd er echter tegengehouden door een militaire patrouille en had geen andere keuze dan om te keren richting het noorden. Op dat moment vocht het Front Polisario tegen de Spaanse bezetting. Onderweg kwam hij een militaire voertuig tegen die hem hielp. Maar velen geloofden zijn verhaal niet. Zijn zelfgemaakte motorfiets werd in beslag genomen en hij moest een boete betalen omdat het voertuig niet gekeurd was. Drie maanden later kreeg Emily Leray zijn motorfiets terug na een aanzienlijke som geld te hebben betaald. De Fransman heeft zijn motorfiets nog steeds.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team