Zoeken

Franse wijnproducenten geïnteresseerd in Marokkaanse markt

4 april 2023 - 19:30 - Economie

©

De Franse vereniging van wijngaardeniers, Cellier des demoiselles, gevestigd in Saint-Laurent-de-la-Cabrerisse, in de Corbières, is begonnen met de export van haar producten naar Marokko. Ook de export naar de Verenigde Staten werd hervat, na de opschorting van de Trump-belasting.

In Marokko "hebben vooral hotels interesse in onze producten", vertelt directeur Anaël Payrou van Cellier des demoiselles, aan L’Indépendant. De export van wijn naar de Verenigde Staten lag lang stil vanwege de extra heffing van een douanebelasting van 25% sinds 18 oktober 2019, op de invoer van onder meer Franse wijnen. De maatregel werd opgeheven op 6 maart 2021, waardoor de vereniging ook haar export naar dit land kan hervatten.

Lees ook: Spaanse wijnexport naar Marokko explodeert in 2022

"Rode en witte wijnen worden nu opnieuw verkocht in de Verenigde Staten. Daar is de smaak een beetje specifiek. Amerikanen zijn nieuwsgierig naar oude Franse druivenrassen, zoals Carignan. Ze willen iets authentieks, het is een kwestie van zeldzaamheid", aldus de directeur. Ze benadrukt dat consumenten op andere markten op zoek zijn naar meer "gemak". Met name Nederland, Engeland, Zweden en Noorwegen, "kopen daarentegen vooral de bekendste druivenrassen, zoals Merlot of Chardonnay", voegt ze eraan toe.

Lees ook: Toeristen terug in Marokko: belastinginkomsten op alcohol stijgen explosief

Anaël Payrou heeft ook de bloeiende Mexicaanse markt ontdekt. "Onze Mexicaanse klanten kopen vooral rode wijn en een beetje witte Chardonnay. Dat hebben we ook gezien in Saint-Pierre-et-Miquelon", aldus de directeur. Ze geeft ook aan dat een "uitstekende kwaliteit-prijsverhouding", kan helpen om de verschillende markten te behouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team