Zoeken

Benkirane bekogeld tijdens demonstratie in Marrakech

4 oktober 2012 - 15:39 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane is maandag aangevallen door demonstranten, tijdens een verkiezingsmeeting van de PJD in Marrakech. Het regeringshoofd was er om een kandidaat van zijn partij te steunen, in de tussentijdse verkiezingen van de rode stad.

Het vertrek van Benkirane werd nog voor hij begon te spreken geëist. Hij werd bijna geraakt door stenen gegooid door demonstranten die anti-regeringsslogans scandeerden.

Een dakloze vroeg zelfs aan Benkirane "laat me mijn doek", verwijzend naar het product dat hij snoof, terwijl het hoofd van de regering uit zijn auto stapte op de Doukkala plaats waar de meeting werd gehouden.

Abdelilah Benkirane, uitgejouwd door de menigte, probeerde tevergeefs de gemoederen te kalmeren. Zijn welbekende spontane uitspraken hielpen niet.

"Alleen God weet wie jullie heeft aangemoedigd om hier te betogen. Als jullie eisen of klachten hebben, ben ik gereed om ze te horen. Maar als jullie hier zijn om me tegen te houden om met de kinderen van mijn volk te spreken, dan geef ik jullie te kennen dat ik zal blijven strijden", aldus Benkirane die concludeerde met : "Ik ben het regeringshoofd. Zijne Majesteit de Koning en het Marokkaanse volk hebben mij gekozen".

Toen Benkirane de meeting wilde verlaten werd zijn auto met stenen bekogeld door de demonstranten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team