Zoeken

Van influencer tot gevangenis: de val van Poupette Kenza

10 juli 2024 - 08:50 - Wereld

©

De Frans-Marokkaanse influencer Poupette Kenza, van haar echte naam Kenza Benchrif, is opnieuw in opspraak geraakt. Ze wordt verdacht van poging tot afpersing in georganiseerd bende en deelname aan een criminele organisatie.

De zaak kwam aan het rollen na een klacht van een stel in Rouen. Walid en Caroline werden benaderd door een man genaamd "Amadou", die beweerde lid te zijn van een Mexicaans kartel. Hij eiste 350.000 euro van hen, zogenaamd als compensatie voor de moord op zijn zoon, die in opdracht van de vader van Poupette Kenza zou zijn vermoord.

Lees ook: Zware financiële sanctie voor influencer Poupette Kenza

Later bleek dat "Amadou" eigenlijk Éric Love O-O was, een bekende van de Franse justitie. Hij werd gearresteerd met een handgranaat in zijn bezit. Uit onderzoek van zijn telefoon bleek dat hij in contact stond met Poupette Kenza.

Kenza zou hem hebben ingeschakeld om een schuld van 350.000 euro te innen bij het stel. Deze schuld zou zijn ontstaan doordat een vrouw, die eerder voor Kenza werkte, geld zou hebben verduisterd.

Lees ook: Flinke boete voor influencer Poupette Kenza

De influencer die zondag in voorlopige hechtenis werd genomen, ontkent alle aantijgingen. Haar advocaat Mourad Battikh benadrukt dat ze niets wist van de criminele methodes van de man die ze had ingehuurd en dat ze alleen een financieel geschil wilde oplossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team