Zoeken

Frans-Marokkaanse minister Rachida Dati bekeerd tot het christendom?

3 januari 2014 - 17:30 - Wereld

©

Rachida Dati, voormalige Franse minister van Justitie van Marokkaans komaf, zou zich tot het christendom hebben bekeerd. Dat schrijft VSD in zijn laatste editie.

Het tijdschrift blikt terug op ’de laatste kruistocht’ van de Frans-Marokkaanse politica, en vraagt zich af of zij "na zoveel streken eindelijk getroffen werd door Gods genade".

Zo zou Rachida Dati, nu burgemeester van het 7e district van Parijs, geen gelegenheid missen om naar de kerk te gaan. Zondag 15 december bevond ze zich in de Sainte-Clotilde kerk. Enkele weken daarvoor was ze in de Saint-Jean en de Saint-François-Xavier kerken gezien.

Op een vraag van de Spaanse versie van Vanity Fair over haar vermeende bekering, antwoordde Rachida Dati afgeloepn april dat ze gelovig was en veel bewondering had voor Johannes Paulus II. "Ik ben opgegroeid in Chalon-sur-Saône en ging naar een katholieke school (...) waar we elke ochtend naar de mis gingen. Sommige van mijn vrienden vonden religie een kwelling. Ik niet."

Eind september vertelde Rachida Dati aan het katholiek weekblad La Vie, over de christelijke wortels van Europa. "Onze christelijke wortels en de positieve rol van het geloof op onze samenleving erkennen, staat niet in strijd met het secularisme", verklaarde ze toen.

Begin december begaf Rachida Dati zich bovendien samen met haar dochter Zohra en studenten van het katholieke instituut Dignitatis Humanae, naar het Vaticaan waar ze Paus Franciscus ontmoette.

Maar in werkelijkheid zou het enkel een politieke zet zijn van Rachida Dati, die de ’kunst van de communicatie’ als geen ander beheerst. Om dichter bij haar zeer katholieke en familiegezinde kiezers te staan, recycleert de Frans-Marokkaanse politica simpelweg haar strategie van 2008.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team