Zoeken

Marokkaans meisje pleegt zelfmoord in Spanje door gedwongen huwelijk met 60-jarige

22 februari 2014 - 22:33 - Wereld

©

Een 16-jarig Marokkaans meisje heeft vrijdag zelfmoord gepleegd in de Spaanse stad Roldan. Het meisje wilde aan een huwelijk met een 60-jarige man in Marokko ontsnappen.

"Ik wil niet meer leven" is het laatst wat Fatima aan haar klasgenoten zei alvorens haastig weg te lopen. De tiener had net vernomen dat haar ouders haar in Marokko gingen uithuwelijken aan een 44 jaar oudere man.

Haar klasgenoten hadden hun leerkrachten op de hoogte gebracht van de situatie. Samen zochten ze urenlang zonder succes naar Fatima.

Zaterdagochtend vond een wandelaar met zijn hond, het levenloze lichaam van Fatima. Het meisje had zichzelf met haar sjaal opgehangen aan een hoogspanningsmast.

Fatima sprak nog niet goed Spaans. Samen met haar ouders reisde ze de laatste maanden regelmatig naar Marokko, waardoor ze ook problemen had met haar studies.

Aan La Verdad vertelde een vriendin dat iedereen wist dat Fatima het thuis moeilijk had. Toch verraste haar zelfmoord en de manier waarop ze het deed iedereen. Volgens haar had Fatima sinds kort een liefdesrelatie met een jongen van haar eigen leeftijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team