Zoeken

Frankrijk: moslimgezin aangevallen in Parijs

23 oktober 2020 - 17:40 - Wereld

©

In de buurt van de Eiffeltoren zijn zondagavond twee moslima’s van Algerijnse afkomst met een mes aangevallen. De slachtoffers Hanane en Kenza vertellen hun verhaal aan journalist Taha Bouhafs.

De twee vrouwen en vier kinderen gingen ’s avonds wandelen in de stad. Tijdens deze wandeling waren er twee mensen hun hond aan het uitlaten. De honden liepen vrij rond en renden naar de kinderen toe. Bezorgd vroegen de vrouwen aan de twee wandelaars of de honden aangelijnd konden worden. Dit zorgde voor een racistische uitbarsting met als gevolg dat het gezin werd aangevallen met een mes. De daders zeiden dat de hoofddoek hen woedend maakte. Ook werden de vrouwen ’vieze Arabieren’ genoemd.

Kenza werd tijdens deze aanval drie keer gestoken met een mes. Ook één van de kinderen werd meerdere malen geraakt. Een van de slachtoffers moest hierdoor een operatie ondergaan. Haar situatie is stabiel.

De twee verdachten zijn in hechtenis genomen en er is een politieonderzoek gestart. Vanwege de islamofobe en racistische uitspraken worden de verdachten aangeklaagd voor doodslag met een religieus motief.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team