Zoeken

Frankrijk: moslim aangevallen voor vieren Kerstmis

29 december 2020 - 11:00 - Wereld

©

Een jonge moslim uit de Franse stad Belfort, die tevens de zoon is van een politieagent, heeft een klacht ingediend omdat hij is aangevallen wegens het vieren van kerstmis.

De problemen begonnen bij een aantal foto’s die de 20-jarige op sociale media had gedeeld. Op de foto’s is te zien hoe het slachtoffer kerst aan het vieren is. Dit leidde tot dreigende reacties op Snapchat: "Vieze blankenzoon, zoon van een slang, zoon van de politie. Ik zal je laten zien wat een echte Arabier is".

Volgens een bron bij de politie was de auteur van het dreigbericht een bekende van het slachtoffer. Hij zocht contact met de bedreiger die hem vertelde geschokt te zijn dat hij hem als moslim kerst zag vieren. Om meer uitleg te krijgen, besloot de 20-jarige om af te spreken met zijn gepikeerde kennis. Bij aankomst werd hij opgewacht door vijf personen die hem begonnen te slaan. Er werd ook gedreigd met meer geweld als hij een klacht in zou dienen tegen de daders.

"Hij is in een hinderlaag gelopen", zegt de moeder van het slachtoffer, een gerechtelijke politieagent. "Dit zijn sektarische en racistische gedragingen. Dit is onaanvaardbaar in de 21e eeuw. Iedereen is vrij om te vieren wat ze willen en naar eigen inzicht", voegt de moeder eraan toe.

De aanval heeft tot veel publieke verontwaardiging geleid in Frankrijk. Zo zei de minister van Binnenlandse Zaken, Gerald Darmanin: "Een jongeman is aangevallen omdat hij Kerstmis vierde en geen ’goede Arabier’ was. Verzwarende omstandigheid: zoon zijn van een politieagent. Geen ruimte voor separatisme in ons land, geen ruimte voor racisme, waar het ook vandaan komt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team