Zoeken

Door Frankrijk gezochte moordverdachte vlucht naar Marokko

5 februari 2014 - 21:11 - Marokko

©

Een Marokkaan verdacht van de moord op een 19-jarige man in de Franse Carcassone in de nacht van zaterdag op zondag, vluchtte begin deze week naar Marokko.

Politiebronnen vertelden aan Le Midi Libre dat de moordenaar werd geïdentificeerd dankzij de beelden van bewakingscamera’s.

Over de reden van de moord heerst nog veel onduidelijkheid. Mogelijk gaat het om een afrekening in het drugscircuit, maar dat moet nog onderzocht worden. Het slachtoffer, Néman Ayad, was namelijk niet bekend bij de politie en wordt door zijn omgeving beschreven als een kalme en probleemloze jongen.

Een tweede mogelijkheid is een uit de hand gelopen ruzie. De twee zouden de dag ervoor een aanvaring hebben gehad in een pizzeria, waarbij de vermeende moordenaar werd afgeranseld door zijn slachtoffer. Hij zou daarom in de nacht met een pistool zijn teruggekeerd om zich te wreken.

Omdat Marokko zijn onderdanen niet uitlevert, is het hoogstwaarschijnlijk dat de jongeman er wordt berecht. Hem verwacht dan een veel zwaardere straf en een minder aangenaam gevangenisverblijf dan in Frankrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team