Zoeken

Mars voor gerechtigheid na moord Frans-Marokkaanse tiener

28 februari 2014 - 11:46 - Gemeenschap

©

Bijna een maand na de moord op een Frans-Marokkaanse tiener, loopt de dader nog steeds. Nassim werd op 2 februari dodelijk aangereden in Marokko. Zijn familie vraagt gerechtigheid en organiseert vandaag twee protestmarsen in Temara en in de Franse Val d’Oise.

Nassim M’Birik, 18, was naar Marokko vertrokken om een laatste afscheid te nemen van zijn net overleden grootmoeder. Tijdens zijn kort verblijf werd hij buiten een bekende café van Temara aangereden. Hij was op slag dood. De dader vluchtte weg.

Het enige wat de familie weet is dat Nassim werd aangereden door een zwarte Volkswagen met twee inzittenden. Dat blijkt uit beelden van de bewakingscamera van een nabijgelegen bank.

De familie vraagt nu de beelden te mogen bekijken van de bewakingscamera’s van het koninklijk paleis, dat zich op enkele meters van de plaats van het ongeval bevindt. Hun verzoek werd door de Marokkaanse autoriteiten geweigerd.

Vandaag wordt om 15u in Frankrijk en Marokko protestmarsen georganiseerd. De eerste vindt plaats in Temara, buiten het café Le Rivage waar Nassim werd aangereden. De tweede mars is gepland nabij de school Camille Saint Saens waar Nassim studeerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team