Zoeken

Frankrijk: Marokkaan voor de rechter voor "barbaarse moord" op vrouw

15 januari 2019 - 13:10 - Wereld

©

De rechtszaak tegen Abdennbi Choua, verdacht van de brutale moord op zijn vrouw in september 2014, is deze week van start gegaan in Frankrijk.

De vijftiger wordt sinds de moord vastgehouden. Hij claimt al ruim vier jaar zijn onschuld en stelt dat hij die dag zijn kinderen naar school had gebracht en vervolgens was gaan werken.

Rond 12:30 uur zou hij een telefoontje van de lerares van zijn kinderen hebben gekregen. Zij vertelde hem dat zijn vrouw de kinderen niet was komen ophalen.

Choua vertelde aan de politie dat hij naar huis was teruggekeerd en zijn vrouw in een plas bloed had ontdekt. Haar schedel was ingeslagen. De politie beschouwde hem echter onmiddellijk als de hoofdverdachte vanwege zijn vreemd gedrag en omdat er geen sprake was van een inbraak.

Het koppel zou problemen hebben gehad. "Toen ze vanuit Marokko aankwam, was ze ervan overtuigd dat ze in het Westen zou wonen, maar dat was niet het geval. Ze was niet vrij en het verliep niet zoals ze had verwacht", verklaarde de advocaat van de familie van het slachtoffer.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team