Zoeken

Spanje: man geeft moord op Marokkaan live op televisie toe (video)

30 juni 2019 - 16:30 - Wereld

©

Een Spanjaard is in zijn land tot 18 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op een man van Marokkaanse afkomst in Valencia.

De vrouw van de verdachte werd in dezelfde zaak tot 9 jaar celstraf veroordeeld. Ze hielp haar man om het lichaam van het slachtoffer te verstoppen en gaf de moord niet aan bij de politie.

Khalid Azzakhamam werd in 2017 vermoord. Het koppel had vernomen dat hij steeds een grote som geld bij zich had omdat hij handel deed in elektronische apparatuur waarvan de herkomst onduidelijk was.

De hoofdverdachte besloot Azzakhamam in de val te lokken om hem te beroven. Hij vertelde aan het slachtoffer dat hij hem gestolen telefoons wilde verkopen. De twee spraken af in zijn huis. Eenmaal in de woning vroeg de dader aan het slachtoffer om hem zijn geld te geven, wat de Marokkaan weigerde. De dader haalde toen een mes naar boven en stak hem in de rug.

Het koppel nam de telefoon en 1400 euro die het slachtoffer bij zich had en gooide het lichaam in een achtertuintje van de woning waar het maandenlang bleef liggen.

De zaak kwam aan het licht toen de dader in een televisieprogramma over dakloze mensen de moord ongewild bekende. Hij werd onmiddellijk gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team