Zoeken

Frankrijk financiert projecten in Marokkaanse Sahara

3 april 2024 - 08:00 - Marokko

©

De banden tussen Rabat en Parijs worden steeds sterker. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toestemming gegeven voor de financiering van projecten in de Marokkaanse Sahara.

Parijs heeft Franse ontwikkelingsbanken zoals Proparco, een dochteronderneming van het Frans Ontwikkelingsagentschap, en de publieke investeringsbank Bpifrance toestemming, gegeven om projecten in de Marokkaanse Sahara te financieren.

Lees ook: Polisario valt Marokko en Frankrijk aan

Deze beslissing komt enkele weken na het bezoek van de Franse minister van Buitenlandse Zaken aan Rabat. Tijdens dit bezoek ontmoette hij zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita. In een persconferentie bevestigde hij de Franse steun voor Marokkaanse investeringen in de Sahara.

"Marokko heeft fors geïnvesteerd in ontwikkelingsprojecten ten behoeve van de lokale bevolking, op het gebied van onderwijs, hernieuwbare energie, toerisme en de blauwe economie", aldus Stéphane Séjourné. Hij herhaalde dat Frankrijk zich zal inzetten voor "de ontwikkeling van de Sahara-provincies ter ondersteuning van de Marokkaanse inspanningen".

Lees ook: Mohammed VI en Emmanuel Macron: spanningen vergeten

Franck Riester, de Franse onderminister voor Buitenlandse Handel, wordt volgens Franse media eind deze week in Marokko verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team