Zoeken

Abdessamad Ezzalzouli kiest toch voor Spanje

1 januari 2022 - 11:17 - Sport

©

Abdessamad Ezzalzouli heeft tegen alle verwachtingen in gekozen om voor Spanje uit te komen. De aanvaller, die eerder deze week de Spaanse nationaliteit heeft gekregen, had enkele dagen geleden op sociale media zijn liefde voor Marokko uitgesproken.

Volgens Spaanse media heeft de speler van FC Barcelona enkele uren na de Spaanse nationaliteit te hebben gekregen, de keuze gemaakt om voor La Roja uit te komen. Dit maakt een einde aan de vele vragen en speculatie over zijn voetbalnationaliteit.

Lees ook: Abde Ezzalzouli krijgt Spaanse nationaliteit

De strategie van Spanje heeft volgens lokale media gewerkt. Ez Abde werd al maanden onder druk gezet door zijn club om voor Spanje te kiezen. FC Barcelona dreigde ermee hem niet meer in het A-team op te nemen als hij voor de Atlas Leeuwen zou kiezen en met Marokko aan de Afrika Cup 2022 zou deelnemen. De Spaanse voetbalbond beloofde hem een plaats bij La Roja en de Spaanse autoriteiten werden ingezet om zo snel mogelijk zijn nationaliteitsaanvraag goed te keuren.

Lees ook: Spanje teleurgesteld, Abdessamad Ezzalzouli kiest voor Marokko

Ezzalzouli heeft intussen alle berichten waarin hij zijn liefde betuigde voor de Atlas Leeuwen en zijn keuze voor Marokko bekendmaakte, van sociale media weggehaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team